Novice

ZELENI SMOOTHIE ZA MANJŠI APETIT

  • 21 oktober 2015
  • Število ogledov: 4303
ZELENI SMOOTHIE ZA MANJŠI APETIT

Večina ljudi dnevno užije premalo temnega zelenja. Vsekakor že sama ideja, da bi žvečili zelenje, ne zbuja ravno največjega apetita v nas, zamisli za pripravo presnega zelenja pa tudi nimamo. Najlažje je zelenje, v surovi obliki in na okusen način, pripraviti v zelenih kašastih sokovih. S pripravo zelenih kašastih sokov lahko zaužijete neverjetno količino vitaminov, predvsem vitamina A, C, folne kisline, magnezija, aminokislin in fitohranil. Ker zeleni kašasti sokovi vsebujejo ogromno hranilnih vrednosti, tudi dolgo ne boste občutili lakote, saj boste telo preskrbeli z vsemi potrebnimi hranili.

Osnova vest zelenih smoothijev je listnata zelena zelenjava (špinača, motovilec, rukola, zeleni radič...), saj vsebuje obilo klorofila, tako imenovane "zelene krvi rastlin", ki je bogat vir naravnih mineralnih snovi, vitaminov, beljakovin, mikroelementov in mikrohranil. Dodate lahko tudi ječmenovo travo, multivitaminski nadomestek, ki razstruplja telo, izboljšuje prebavo in ima alkalni učinek. Alge, ki vsebujejo obilo rastlinskih beljakovin ter široko paleto vitaminov in mineralov, vas bodo napolnile z energijo in vas zaščitile pred prostimi radikali, obenem pa bodo pospešile in uravnale vašo prebavo. Pitje zelenih kašastih sokov deluje izredno očiščevalno in pomaga pri čiščenju toksinov iz vašega telesa. Posledično se boste počutili lažje, imeli boste več energije in videti boste bolj mladostno. Izboljšal se bo videz vaše kože, ta bo postala bolj napeta in čvrsta, težave z aknami pa se bodo omilile ali celo izginile.


Za približno pol litra napitka potrebujete:
  • 1 skodelico špinače
  • 1/2 kumare (olupimo in odstranimo semena)
  • 1 skodelico melone ali manga (narežemo na kocke)
  • 1 skodelico organskega zelenga čaja 
  • 1/2 limone
Priprava:

Vse sestavine (špinačo, kumaro, melono in zeleni čaj) stresite v mešalnik, dodajte sveže stisnjen limonin sok in zmeljite v slasten smuti.



Kategorije: Novice, Obvestila

Nahajamo se...

Koroška cesta 65c
2360 Radlje ob Dravi

Info 051 475 552